Pagina's

zaterdag 25 juli 2009

Rondrit

Gisteren (vrijdag) werd besteed aan een rondrit naar wat plaatsen in de omgeving. Het weer was er ook prima geschikt voor. De eerste stop was het kleine plaatsje Villebois-Lavalette. Hier bevindt een zeer oude marktplaats vanuit de 17de eeuw. Nu in gebruik door de locale cafes en restaurants.
Verder in het dorp een mooi groot plein met ook plaatsen voor campers om te staan onder de lindebomen. Voor campers een schoonwater-vuilwater-toilet reiniging plaats. Helaas de apparatuur werkt op muntjes die je dan weer moet kopen in het dorp. Verder vond Tia het een interessante stadje (zie filmpje).

Na een koffiestop op weg naar La Rochefoucauld waar volgens een touristisch magazine een unieke pantoffel fabriek zich zou bevinden. Inderdaad na wat gezoek de fabriek gevonden maar helaas een pantoffel winkel was er niet. Daarvoor doorverwezen naar een winkel in het stadje. In de winkel een groot assortiment aan pantoffels maar allemaal van een zo-zo vormgeving en lang niet zo fraai als afgebeeld in het touristen magazine. Dus een beetje teleurstellend. Na een lunch in de camper door naar Berbezieux via Angoulême. Helaas via een hoofdroute dus ik was het verkeer al weer gauw zat. Uiteindelijk naar Aubeterre sur Dronne om een bezoek te brengen aan de monolitische Saint Jean kerk gemaakt in de rotsen. Indrukwekkend als je realiseert dat dit allemaal uitgegraven met de handen en wat hulpwerktuigen door monniken in een periode van 100 jaar!. Voor een impressie zie videofilm. Wel wat donkere beelden vanwege minimale licht.

Einddoel van de vrijdag was een bezoek aan een aanbevolen restaurant La Brasière in St. Romain. En inderdaad een zeer goede aanbeveling. Een uitgebreid menu met allerlei kleine porties van foie gras (koud en warm), via ris de veau als tussen gerecht naar hoofdgerecht. Het geheel omringd met en zeer goede St. Emillion uit 1993. En dan het voordeeel van de camper dat je na een goed glas wijn kunt overnachten. Nu op een zeer rustig parkeerplaats nabij restaurant. De volgende ochtend weer terug naar camping waar er nu ook buren zijn aan de andere kant. Met andere woorden het hele terras is nu bezet door 3 caravans en mijn camper. En maar weer genieten van de rust, ruimte en vergezichten. Dit was dag 18 en 19 op Domaine Le Portrait

Geen opmerkingen: