Pagina's

zondag 25 juli 2010

Markt, BBQ en het Nederlandse lied

Zaterdagmorgen konden we meerijden met Hans en Caro naar Villebois-Lavalette om de markt te bezoeken. Het blijft een klein leuk plaatsje met de eeuwen oude markthal in het centrum. De houten constructie van de markthal is voor die tijd indrukwekkend. Het aantal markt kraampjes was beperkt en bestond veelal uit groente, kaas, foie gras en vis. Ook zat een aantal vrouwen rieten manden te vlechten die onder bezoekers gretig aftrek vonden. Relatief veel Engelsen waren aanwezig. Het Charente gebied is bij Engelsen erg populair. Op de video een korte impressie van de markt.

De middag werd doorgebracht op de camping in afwachting van de BBQ. Het was lekker weer met een afwisseling van zon en wat wolken. Dus prima toeven. Rond zeven uur trokken alle camping bewoners naar de centrale plek achter het huis van Wim en Tineke. Zij waren al heel veel uurtjes bezig geweest met de voorbereiding van de BBQ. Zoals altijd was alles perfect verzorgd. Tineke legde uit welke salades etc. er klaar stonden terwijl Wim vertelde welke vlees of vis gerechten bereid zouden worden. Wim verzorgde de visgerechten (St. Jacobs schelpen omwikkeld met ham, scampi's, mosselen, zalm). De vleesgerechten (biefstuk, vleesspies, eenden filet, lamskarbonade) kon men zelf BBQ’en. Met nodige wijn zat de stemming er meteen al goed in. Onze keuze viel maar weer op de heerlijke St Emilion. En er werd door iedereen volop genoten. En als extra hoogtepunt …… een live performance van Pieter onze buurman op zijn

gitaar waarbij het hele populaire Nederlandse repertoire (o.a. Marina, Geef mij maar Amsterdam, Op een onbewoond eiland, Droomland etc) de revue passeerde. Inclusief mijn favoriete lied ‘Het kleine café aan de haven’ van vader Abraham :). Op de video een impressie van deze geslaagde happening aan de vooravond van de zondag rust.

Geen opmerkingen: