Pagina's

donderdag 4 augustus 2011

Dom Dom

Sinds gisteren ben ik de mening toegedaan dat het navigatie systeem Tom Tom zijn naam moet veranderen in Dom Dom. Wellicht kelderen dan nog meer de waarde van de aandelen. Een aantal maanden geleden heb ik de Tom Tom live gekocht. Op de reis van Noorwegen via Nederland naar Frankrijk had ik al een paar keer het gevoel dat de Tom Tom nogal wat foutjes bevat. Maar sinds gisteren weet ik zeker dat of de Tom Tom ernstig moeten worden geupdate of dat je ook altijd weer een kaart nodig hebt. Gisteren zijn Gunn Berit, Herman, Tia en ik op bezoek geweest bij Edgar en Femke die weer met een aantal vrienden een huis hebben afgehuurd in de Dordogne. Dit keer zaten ze in de buurt van het plaatsje Moulieres. Door Tom Tom ergens midden op een landweg aangekondigd met ‘Bestemming bereikt’. Op de heenweg stuurde ons de Tom Tom door de meest schilderachtig weggetjes en zodra we weer even op de grotere D-weg waren werden we weer het landelijk gebied in gedirigeerd. Prima voor de heenreis waarbij we uiteindelijk in Cadouins een heerlijke lunch hebben genuttigd. We kregen ‘gratis’ een bord soep met daarin brood en heel veel knoflook.

SONY DSC                     Het bezoek was leuk. De hoeveelheid ‘klein grut’ in de leeftijd van 1 jaar tot en met 5 jaar neemt toe en geniet met de ouders van het zwembad vol met vrolijke spulletjes  en de vrije natuur. Ook een van de ouders vermaakteSONY DSC                     zich best met zwemband en watertrechter (zie foto). Volgend jaar ‘loopt’ er dan ook een kleine Luten rond want Femke is in de laatste zes weken van haar zwangerschap. Het was een mooi groot huis met een fantastisch zwembad. Er was ook nog een B&B optie. De B&B gasten hadden een apart zwembad, een hemelbed in de open lucht SONY DSC                     en Jacuzzi. Het hele complex werd gerund door een Belgisch echtpaar. Zelfs het gras werd ‘s avonds door een automaat gemaaid.

Op de terugweg hadden we de Tom Tom beter voorbereid om via LaLinde, Bergerac naar Riberac te laten gaan. Maar in Bergerac ging het weer mis. We werden volslagen de verkeerde kant op gestuurd zodat onze plannen om ergens lekker rustig Italiaans te gaan eten eronder gingen leiden. Het kwam uiteindelijk allemaal weer goed en smaakte de ‘Pizza a emporter’ prima in de camper en waren we voor sluitingstijd :) camping nog op tijd terug van een geslaagde dag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Joop,

We vonden het weer erg gezellig dat je langs kwam op ons vakantieadres, hopelijk volgend jaar weer, inderdaad met junior! Leuke foto's :-)
We zijn inmiddels weer thuis, terugreis was met veel regen maar in 2 etappes was het goed te doen. Geniet nog lekker van je dagen.

Groetjes Edgar & Femke