Pagina's

woensdag 30 mei 2012

Buuv Petit

Buurvrouw madam Petit van de LMadame Petit’huilerie is door Wim op charmante wijze gestrikt voor het maaien van het gras op Les Cotes. Het gras was inmiddels zo hoog geworden dat zelfs de Toro reelmaster het niet aan zou kunnen. Die staat trouwens even stil vanwege een oplosbaar technisch probleem.
Madame Petit achter huisAanvankelijk was madame Petit er niet zo happig op. Ze had het ook een keer gedaan voor Johan, de vorige eigenaar. Maar het terrein is nogal risicovol voor haar professionele apparatuur. Maar voor Wim maakte ze een uitzondering :). Wim moet dan wel weer camping gasten sturen naar de L’huilerie. Dus de ene dienst is een andere dienst waard. Dus eenmalig heeft ze het terrein gemaaid. De randen niet want die zijn te schuin en met Madame Petit achter huis vanuit hangarstenen. Het ziet er weer strak uit zoals blijkt op een van de foto’s.. Ze is bijna een uur bezig geweest. Maar ze wilde er niks voor hebben. Wim heeft haar hartelijk bedankt met een handkus. Wim en ik gaan ook nog twee flesjes Pommerade wijn brengen. Dan kan ik meteen kennismaken met haar als buurman. Dus nu aan mij de schone taak om het gras bij te houden.
Verder is Wim bezig geweest met het zwembad. De pomp werkt, maar leegpompen lukte niet. Johan is gebeld maar naar nu blijkt  dat Johan nooit het zwembad (helemaal) leegpompte. Dat kan ook niet, want er zit geen onderafvoer in. Hij pompte leeg tot niveau skimmer. Indien gewenst moet de rest met een dompelpomp maar dat gaat erg lang duren en ook afvoer water is dan onduidelijk. Dus Wim volgt zelfde procedure. Met vers water erbij en zogenaamde chloor shock, schoonmaken deels handmatig en deels met de stofzuiger en water op juiste pH niveau brengen  moet het lukken om goed zwemwater te krijgen. Uiteraard wordt de kwaliteit gemeten.

1 opmerking:

.comVarekai zei

Hoi Joop, Leuk om te lezen hoe het jou vergaat in "La Douce ",heel wat werk aan de winkel. Ja... dat is ons bekend van een huis bezitten in Frankrijk. Maar je zit op een mooie plek en zoals eerder gezegd, als we in de burt zijn komen we weer langs!!!! Wij zitten nu nog in Zuid Duitsland, maar je leest het wel op onze blog.
Groet Rob en Adrie