Pagina's

zondag 20 mei 2012

Grasmaaien

De regen en zonneschijn in de afgelopen weken hebben er zeker toe bijgedragen dat het gras rondom Les Cotes gegroeid is. Het was nu drie Grasmaaier Johankontjes hoog. Maar dat is geen probleem omdat ik de trotse bezitter ben van twee grasmaaimachines. Overgenomen bij de aankoop van het huis. Johan, de vorige eigenaar,  heeft er nu eindelijk voor gezorgd dat de grote machine ook op Les Cotes aanwezig is. Grasmaaier Johan 2Verder heeft hij Wim de werking ervan uitgelegd en als klap op de vuurpeil is een gedeelte van het gras gemaaid door Johan. De grasmaaier is ook een bijzonder model met één wiel aan achterkant.
StucwandHet stucadoor werk in de videostudio is gereed. Alle schroeven en naden zijn afgewerkt en daarna een stuclaag aangebracht over alle wanden. Weer een stap verder. Maar het blijkt dat toch een verfbeurt nodig om het mooi dekkend te krijgen. Wim gaat dat de komende periode nog doen. Daarna kan de vloer met isolatie erin. Ik kan dan in Juni de vloerbedekking leggen. En daarna is dan de studio gereed voor verdere inrichting.Pomphuis
Wim heeft nu ook inzicht gekregen van de installatie van het zwembad. Deze installatie is in een klein gebouwtje aan de zijkant van Les Cotes aanwezig. De nodige schakelklokken, pompen en leidingen moeten voor de optimale kwaliteit van het zwembadwater zorg dragen uiteraard met de nodige chlorering en juiste pH. Het aanwezige zwembadwater gaat volledig Dakriggelververst worden. Naar verwachting kan dan ook het zwembad in tweede helft Juni operationeel zijn. Dan kan het water opgewarmd worden voor de ‘gasten’. Ray de aannemer is ook af en toe bezig geweest met afronding van het dak. Langzamerhand gaan alle verbouw puzzle stukjes op hun plaats vallen en wordt het een mooie plek om spoedig naar toe te gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tjonge tjonge wat gaat dat mooi worden.
Leuk om e.e.a. in la douce France op deze manier te blijven volgen.
Tot van de zomer in Les cotes
Groet, Marjolijn