Pagina's

zaterdag 26 mei 2012

Mooi mooi man!

Gisteren zond Wim weer een gebruikelijke update van zijn werkzaamheden Deuren gespotenin Les Cotes. Na schoonmaken en afplakken heeft hij de twee lagen verf aangebracht in de studio met het Wagner 115 verfspuit syteem. Aanstaande dinsdag na Pinksteren gaat hij misschien hier en daar nog wat bijschuren en nog misschien een Studio gespotenextra laag verf. Hij heeft dezelfde ervaring met het spuitsysteem als Marjolijn had bij het werken in de Bergerie. Bij gladde oppervlakten luistert het verfspuiten erg nauw hoe je met de verfspuit hanteert. Maar Trap naarbovenhet is een mooi apparaat en Wim heeft geen last gehad van verstoppingen met het Wagner systeem. Schoonmaken blijft bewerkelijk maar dat hoort er bij. De deuren zijn mooi strak gespoten. En de hele studio ziet er mooi strak en wit uit. Ook het uitzicht vanaf de trap naar het halletje voor de studio ingang ziet er fraai uit. Dus maar een conclusie: mooi mooi man!
Gisteren heeft Wim met Gilbert, de locale specialist in graafwerk, gesproken over een oplossing van de lekkage door de woonkamer muur dat optreedt bij langdurige regenval. Het beste om alles langs de rand van het huis af te graven inclusief die brede “afvoergoten” en dan een drainnage aan te leggen.. Dus de ondermuur helemaal bloot leggen en deze behandelen met een speciaal spul, zodat er geen vocht meer in kan optrekken. Dit laatste zou Claude eventueel kunnen doen. Een offerte voor zijn werk (graven en drainnage) en een “uitgebreide” met behandelen van de ondermuur is in de maak. Dus even afwachten en mogelijk is het ook werk voor de volgende fase van mijn Les Cotes project. Ik ga eerst maar eens uitkijken na een zonnige Toro Reelmaster 216zomer in Les Cotes met hopelijk zeer weinig regenval. Hooguit af en toe om het gras te laten groeien zodat ik er daarna in volle glorie overheen kan met de Toro Reelmaster 216. Dat is de naam voluit van de maaier. Fraai apparaat zoals wel op de foto te zien is. Klik hier voor een filmpje  op Youtube hoe de machine in de praktijk werkt. Voor alle duidelijkheid filmpje is niet opgenomen bij Les Cotes.

1 opmerking:

Anoniem zei

J.B.voor jou de Triple Holland status:hoofd vol met indrukken,hart vol met de familie-belevenissen,huid vol met de stralende zon.Nu terug in Tromso,voor de laatste werkweken voor de vacantie,niet gek toooch?En dan op naar Les Cote's,waar het huis mooi is geworden!!En de Toro-maan-kar op werk wacht!Groet,Neel.