Pagina's

zondag 17 juni 2012

Hup Holland Hup

Mats oranjeAan Mats zal het niet liggen. Hij is helemaal klaar voor de wedstrijd van vanavond als enig (?) overgebleven supporter van Nederland. Edgar zond me deze foto toen Mats vorige week met Edgar en Femke een weekendje voor de eerste keer op reis was. Edgar vertelde dat Mats nu ook de restjes van de boterhammetjes van de andere kinderen op creche oppeuzelt als die ze laten staan. Zie je niet aan hem af :). Pracht kereltje.
Het was een pittig weekje voor Wim. Maandag heeft Wim de bestelde boilers in Angoulême opgehaald. Wederom bleek de vloer weer nat in het keuken gedeelte door hevige regenval afgelopen vorig weekend. De douche kraan is behandeld met azijn en later met WD-40. Gaat nu iets soepeler oopen en dicht. Maar is nog niet je van het Voorlopig laten we het hier even bij.
Voor het zwembad pomphuis stond 10cm water, in het pomphuis Les Cotes 061628lekte het van de tegels er boven, maar dat is gelukkig allemaal minder erg. Wim is diverse keren met zwembad bezig geweest en heeft Johan, de vorige eigenaar gebeld. Speciale truc om te stofzuigen maar het gaat niet zo goed als Wim zou willen. Er ligt nog te veel zand (troubel water) op de bodem. Komende week nog enkele akties door Wim.
Vloer studio eindfaseDe vloer van de studio is een hele klus. Metname door de schuine en golvende ondervloer moet veel van het regelwerk op maat gezaagd worden.  Ook het “figuurzagen” bij palen en deurkozijnen is bewerkelijk.
Ray, de aannemer was er weer een ruime halve dag. Hij komt volgende week ergens nog een keer opruimen, puntjes op de “i”. Hij moet ook de zijkant nog dicht moet maken.
Les Cotes 061625Donderdag is Gilbert begonnen met graven. De uitstroom komt bij het land van de boer. Dat maakt niet uit volgens Gilbert. De meeste regen komt toch in winter en Gilbert is de specialist. Met Gilbert is overlegd om ook de regenafvoer van de ronding, waar wat versleten afvoerbuis ligt, even netjes op de afwatering aan te sluiten.
Betonlaag2Vrijdag is Claude met een maatje begonnen met voorwerk van reinigen van de fundering (ongeveer 1 meter diep) en zaterdag zijn ze begonnen om een cementmelange op de onderwand te spuiten in verschillende lagen, gemiddeld zo’n 5 cm dik. Daar mag straks geen water meer doordringen.
Er werd ook nog een oude drainage gevonden, die niet meer werkte en totaal versleten was. Gilbert gaat het komende week allemaal netjes afronden. Vrijdag einde middag heeft Patrice de kleine rooie maaimachine opgehaald. Hij gaat de maaier fiksen. Ook de trimmer is meegegeven, die kreeg Wim met geen mogelijkheid aan. Volgende week zaterdag rond de klok van 10uur komt Patrice de maaier weer brengen. Wim en ik zullen hem beide ontvangen want ik ben dan ook gearriveerd op Les Cotes.
Aanstaande woensdag ga ik met SAS vliegen via Oslo naar Amsterdam. Tia gaat mee. ‘s Avonds halen we dan de camper en op de donderdag ochtend ga ik Ikea bestormen met Marjolijn voor alle rest aankopen voor Les Cotes. Garage camper is vrijwel leeg voor inkopen en de twee enkel persoons matrassen gaan in rijgedeelte. Dat moet makkelijker kunnen dan destijds een tweepersoon matras. Ter voorbereiding op de lange zomer zonnebrilvakantie en een indirect support van ons national voetbalteam heb ik me mooie 'oranje' Ray Ban zonnebril aangeschaft. Dus niet allen Mats steunt onze jongens maar ook ik op een iets bescheidener manier omdat ik er niet echt meer in geloof. Joop zonnebrilTrouwens ik kan de match niet eens op TV hier bekijken omdat het niet in standaard TV zenderpakket zit. En ik ga niet meer naar een kroeg in Tromsø zoals bij wedstrijd tegen Duitsland. Kostte me nog een parkeerbon ook. Tenonrechte gegeven. Ik stond op een niet duidelijk aangeven parkeer plek voor gehandicapten. Nou ja, na verlies van de Duitsers waren we allemaal toch gehandicapt :) of niet soms?

1 opmerking:

Anoniem zei

De inkopen vandaag bij Ikea zijn prima gegaan, leuke spullen. Veel plezier de komende weken bij het uitpakken en installeren. Half juli kom ik een weekje kijken samen met Keba. Doei, Marjolijn