Pagina's

dinsdag 5 juni 2012

Zwembad open

Zwembad openHet zwembad op Les Cotes is open. Niet om in te zwemmen maar om het schoon te maken en op de juiste waterkwaliteit te brengen. Wim en Tineke hebben inmiddels de golfplaten, die er als afdekking opliggen,  ervan afgehaald. De schakel klokken van het zwembad zijn aangepast, zodat overdag de pomp draait en het chloorniveau zijn juiste waarde krijgt. Ook het pH-niveau is nog aangepast. Een dezer dagen nog een controle of het allemaal goed marcheert. Uiteraard moet de temperatuur van het water nog omhoog op natuurlijke wijze voordat het lekker is om in te vertoeven. Nu is de temperatuur meer geschikt voor de echte Vikings waar ik niet toe behoor.

Verder heeft Wim de maaimachine reparateur Patrice gesproken. De Rozenaccu van de kleine maaimachine is niet meer je dat. Dus zal de accu vervangen moeten worden en krijgt de maaimachine een onderhoudsbeurt.

Offerte van het graafwerk en de anti-vocht buiten muur behandeling is ook in een eind Verwarrningfase. En Wim rapporteerde dat er de nodige bloemen in bloei staan op het erf. En naar blijkt zal ik deze zomer omgeven zijn door een oase van zonnebloemen. Want zonnebloemen staan dit jaar op het veld van de boer. Verder heeft Wim ook met aanleggen van nog wat extra leidingen en stopcontacten in de Bergerie afgerond. Dat is ook weer helemaal picco bello geworden!

Geen opmerkingen: