Pagina's

woensdag 4 juli 2012

Metamorfose

Misschien kennen jullie nog de metamorfose TV programmas waarin een Voortuin Bergeriekandidaat aangemeld door een familielid, vriend etc een complete restyling krijgt van kleding en kapsel etc.Nou dat gevoel kreeg ik ook toen Beate (zus van Gunn Berit) met een grote schaar het aangroeisel rondom de stam van de boom SONY DSC                     voor de Bergerie onderhanden nam. Gunn Berit volgde met de bezem en hark om het pad en terras weer toonbaar te maken. Na een dagje ‘werken’ zag het er heel anders eruit. En morgen wordt de rechterkant nog gedaan. Maar we hebben het tuingereedschap uitgebreid.
SONY DSC                     Gunn Berit, Beate, Herman en Jon Andreas zijn zondag in begin van de avond gearriveerd en blijven als eerste gasten op Les Cotes de komende twee weken. Gunn Berit en Beate verblijven in de Bergerie. Herman en Jon Andreas in de camper. Ik slaap in de grote mooie witte studio. Uiteraard speelt het dagelijks leven veel buiten af op de veranda en rondom zwembad. Het is mooi weer. SONY DSC                     Dus het zwembad is favoriet. Herman en Jon Andreas zijn de badmeesters.
‘s Morgens ga ik op de scooter verse croissants, pain cereal en baquette halen. De bakkers in Petit Bersac of in St. Severin hebben heerlijk eigen gebakken brood. Dus de paar kilometers heen en terug op de scooter zijn het waard.
Afgelopen zaterdag was het al weer feest in St Severin. Weer een of ander heilige was de aanleiding. Maakt ook niet uit. Dit keer was het erg leuk. Op het voetbalterrien stonden diverse kraampjes van locale bakker. slager etc. Bij de slager kon je vlees voor de BBQ kopen. Verder een frites kraam met de typsich franse te vette bleke frietjes. En verder een gebak kraam. Het optreden van de band Samba garage was een locaal hoogtepunt. Ontzettend leuk om te zien hoe een groep veelal jonge mensen heerlijke muziek maakte.  Kortom een mooie aflsuiting van een eerste week alleen met Tia en nu de 2de week met de Noren op Les Cotes.

Geen opmerkingen: