Pagina's

dinsdag 24 juli 2012

Minimaal 3.240.000

De trouwe blogvolgster Nelemarie gaf gisteren al een voorproefje hoe je zou kunnen berekenen hoeveel zonnebloemen er op het veld staan rondom Les Cotes. Echter haar schatting was veel te laag. Het veld is geen 50 bij 8 meter maar enkele honderden meters bij enkele honderden meters :).
View les Cotes zonnebloemOp basis van een Googlemap lucht view heb ik geschat hoeveel m2 de grond is waarop de zonnebloemen staan. De opervlakte geschat (geel gebied op Google map foto, Les Cotes is bovenste huis) is 160.000 m2. Hat aantal zonnebloemen per m2 heb ik geschat op basis van een aantal veldwaarnemingen van gemiddeld 4.5 bij 4.5 = 20.25 bloemen per m2. Dus totaal 160.000 * 20.25 = 3.240.000. Een zeer globale schatting omdat het terrein van beide kanten naar beneden loopt en dus in werkelijkheid niet vlak is. Dus well ff wat meer dan mats eet al lekkerNelemaries schatting.
In Augustus kan Nelemarie het zelf nog eens komen nameten en tellen als ze op bezoek komt met Marjolijn. Ze komen het weekje na bezoek van Edgar, Femke en Mats. Dan komt Mats broodjes worst eten want hij weet er wel raad mee kijkend naar de foto die ik vandaag kreeg. Hij trekt zich niets aan van het stucadoorswerk thuis in Barsingerhorn. Brood is brood en eten is eten. Mooi kereltje toch! Over enkele uren arriveren Natasja en Wino voor een paar dagen. Het is echt tropisch nu met 33C. Dus een duik in het zwembad is nodig op zijn tijd.

Geen opmerkingen: