Pagina's

zondag 12 augustus 2012

Borstelig

Gisteren ben ik sinds enkele weken weer eens naar LeClercq in Riberac geweest. De schoonmaakuitrusting voor het zwembad verdiende wat SONY DSC                     uitbreiding. En bij LeClercq is het assortiment het grootst. Dus ik heb nu borstels in allerlei soorten en maten (zie foto) naast de reeds bestaande stofzuigerborstel. De tandenborstel ook op de foto is niet voor zwembad bestemd alhoewel. Maar dan zijn jullie ook op de hoogte dat ik die nieuw heb. Opvallend vond ik dat je in Frankrijk nog steeds ‘harde’ tandenborstels kunt krijgen. In Noorwegen zijn er alleen medium of zacht. Dus we gaan nu de laatste restjes aanslag in het zwembad wegpoetsen.
Het weer is inmiddels iets minder warm geworden maar het blijft heerlijk toeven buiten. Ook kwam er dit keer van koken niets. Jolanda en Gerrit SONY DSC                     hadden me uitgenodigd om mee uiteten te gaan in Le Coquelicot in St Paul Lizonne. Een gehucht net even buiten St. Severin. Ik werd zelfs luxe opgehaald in hun witte limousine bij Les Cotes. Na een schilderachtige weg door St. Paul Lizonne doken we een klein weggetje in om bij het restaurant te arriveren als eerste gasten. De tafel was gereserveerd onder de naam ‘Gerard’. Dat klinkt effe beter dan Gerrit zou Toon Hermans zeggen. Denk maar terug aan Toons conference over hoe mooi de Franse taal klinkt in vergelijking met het harde Nederlands. Hij geeft dan de vergelijking van de klank tussen het Nederlandse een ei met het Franse un oeuf. Een schitterende klassieker.
Ondanks dat veel gasten binnen aten besloten wij om buiten te blijven ondanks de wind en af en toe wat wespen. Via een schoolbord werd de volledige menu kaart gepresenteerd en maakten we onze keuze. Met soep vooraf en voor een ieder een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht (geen zuurkool met vette jus) en nagerecht en een witte uit de Bergerac was het gezellig toeven. Het kleine videootje is een getuigenis hiervan.
Uitbuik bankEr stond zelfs een ‘gebeeldhouwde’ stenen bank in de tuin van het restaurant waarvan de kussens en de poes als echt overkwamen. Een heerlijk uitbuik bank waar wij geen gebruik meer van gemaakt hebben. Want na een gezellige avond werd ik weer afgezet voor de deur. Wat een service! Dus Le Coquelicot, als een authentiek locaal restaurant, gaat ook het lijstje van aanbevelingen voor dit gebied.

Geen opmerkingen: