Pagina's

zondag 26 augustus 2012

De week van ….

.. Marjolijn en Nelemarie op les SONY DSC                     Cotes is zojuist afgesloten met een vroeg ontbijtje. Ze zijn vanmorgen om 07.00 vertrokken naar Nederland. Ze waren de afgelopen maandag na een bezoek in het weekend daarvoor aan Jan en Arienne in de Correze hier op Les Cotes aangekomen. Het is een hartstikke leuke week geweest. Voor Nelemarie was het weer eens een vakantie weekje sinds 5 jaar. Verder noopte het prachtige zonnige warme weer Nelemarie en Marjolijn vaak gebruik te maken als naturist van het zwembad. Zelfs draaiden ze elke dag hun vroege ochtend baantjes in het zwembad terwijl de zon net opkwam. Nelemarie sliep in de camper en vond ook dat een prachtige ervaring. Marjolijn verbleef in de Bergerie die ze zelf al weer enige maanden geleden wit schilderde. Ze kon er nu van genieten, sliep er prima en werd af en toe onderhouden door wat muizengedonder op de bovenverdieping.
En deze dames verdienen de Spic & Span ere prijs want ze zijn me toch een partijtje actief geweest in het ‘schoonmaken en renoveren’. Nelemarie heeft zich zich helemaal uitgeleefd op de tuin bij de Bergerie, het grasveld bij het ingangshek en het snoeien van de appelboom. Ook Marjolijn was daarbij van de partij. Maar ook de ernome inzet van Marjolijn bij het afvoeren van de de restanten van de spar en de voormalige gemetselde BBQmoet hier vermeld worden. Ze heeft Wim geholpen die met zijn kettingzaag de Spar deskundig in mootjes velde. Want een energie heeft die Wim. Petje af voor zijn inzet. Nu is er ruim baan voor een mooie open zwembad terras dat Wim in de komende weken gaat aanleggen. Een offerte voor afdekking van het zwembad is aangevraagd.
Verder hebben Marjolijn en ik de vloerbedekking gelegd in de videostudio, Een hele klus met een tapijtTia venster van 6 bij 4 metter dat om drie steun pilaren gelegd moest worden,. Dus de nodige zweetdruppels zijn gevallen onder toeziend oog van Tia. Maar de studio is nu af en kan ingericht gaan worden. Tia heeft al weer een lekker plekje ontdekt.
Maar naast de weetdruppels was er ook volop jolijt en ontspanning. Elek avond uiteten. We zijn alle restaurants (Tappazerria, La Taverne, St. Jacques, La Lavelette, Brassiere) afgeweest. Nelemarie heeft wat ze gegeten heeft allemaal in haar notitie boekje genoteerd. Dus dat ligt maar mooi vast voor het nageslacht. Ook hebben we de gezellige drukke markt op vrijdag in Riberac bezocht. En uiteraard onze slag geslagen met koopjes.

1 opmerking:

Anoniem zei

J.B.merci voor de reportage van ondergetekend personage.Veel pleit voor vacantietijd.Gearriveerd in de Correze krijgen wij een prima privilege.Met veel souplesse serveert Arienne de ene na de andere delicatessee.Ook Jan zoekt daar zijn rust,er wordt veel geklust.In de molen ronddolen toont Jan onverholen z'n bouwidolen.Wat heeft hij veel talente[n].Daarna gaan wij naar La Charente.We vinden onderdak in Pillac.Les Cotes is groots,Joop is daar de coach.Marrjolijn logeert in de Bergerie[met muizen]dat telt voor drie.Ik vind in de Knaus een prettig eigen Haus!Wij klussen en wij zwemmen zonder remmen de hele dag,mis ik nu een hard gelach.sÄvonds continu passert een frans menu de revue.Na al dit "samenklanken"wil ik nogmaals hartelijk danken....Neel