Pagina's

zaterdag 2 februari 2013

Braadpan & Bandensporen

Braadpan & Bandensporen is niet de nieuwe naam van een Bed & braadpanBreakfast gelegenheid. Maar ik heb in deze week twee gietijzeren en geëmailleerde braadpannen gekocht. Eén ervan was al snel in gebruik voor het maken van de pompoensoep. En daarna werd er een hele mais kip in gebraden waar we zo’n kleine drie dagen van gegeten hebben in allerlei combinaties. Ik heb een blauwe en een rode braadpan. Het is al wel gebleken dat je die braadpannen in allerlei prijsklassen kunt aanschaffen. Tot bijna 200 € per pan. Na het marktbezoek in Riberac heb ik in een ouderwetse Bandensporenhuishoudwinkel ook nog een harde borstel en een hand takkenzaag gekocht. De borstel is in gebruik voor verwijdern van modder op en onder de laarzen. En die zaag is nodig om weer wat takken van de kale vijgenboom weg te halen. Sommige van de takken komen tegen de camper aan als ik het terrein afrijd.
Eergisteren kon ik met veel geduld de camper van het ‘tenniscourt’ naar de uitgang rijden. Het was door de vele regenval behoorlijk drassig geworden. Dus de wielen van de camper begonnen te spinnen. Door het neerleggen van plastic wegprofielen onder de voorbanden lukte het me uiteindelijk de uitgang te bereiken. Vandaar de nodige modder Kippenhok puzzelbandensporen van de Fiat Doblo en Knaus camper nu bij ingang. De camper staat gereed om weer richting Nederland te rijden.
Ook is geduld nodig voor het maken  van ‘Kippenhok’ puzzel van Marius van Dokkum. Maar liefst 1000 stukjes met hier en daar weinig doortekening. Het tafereel zal Nelemarie zeker aanspreken. Kippen die wat rond en in een oude VW-bus scharrelen. Op bijgaande foto kan de stand van zaken bekeken worden na een noest aantal uren van puzzelwerk door Joosje. Puzzel gaat mee camper in om later in Nederland verder afgemaakt te worden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Joop, geniet altijd van je verhaaltjes en de mooie foto's!
Dacht volgende week eens binnen te wippen, maar lees dat je weer richting Nederland vertrekt, naar het mooie weer!!
Ben wel een paar keer in Pillac geweest, maar heb les Cotes nog niet kunnen ontdekken, zal de gps maar een keer meenemen! Veel succes met de puzzel en je wordt goed verwend met heerlijk eten begrijp ik wel!
Groetjes, Martin en José

Wim en Tineke Ellenbroek zei

Hoi Joop, misschien toch een oprit "laten"maken met grint. Dat voorkomt moddersporen en de oprit is niet zo steil als die van ons dus zal het ook niet zo snel spoelsporen geven.
Iets om over na te denken;-)

Anoniem zei

Så morsomt at du har begynt å pussle :-)
Gunn Berit