Pagina's

zondag 3 maart 2013

Terracou en Bel Air

Mooie Franse namen Terracou en Bel Air. Het zouden namen kunnen zijn voor beroemde chateaux waar men de beste wijnen produceert. Maar het zijn slechts de namen van twee water stations in de buurt van mijn woonplaats Pillac. Ik ben al enig tijd aangetrokken tot de bouwstijl van deze twee stations. En nu vandaag op een prachtig zonnige voorjaarsdag was het SONY DSC                     moment om ze eens van dichterbij te filmen. Ze staan midden in het open landschap en doen mij wat aan buitenaardse objecten denken.
Terracou waterstation bestaat uit een kleine groene toegangsdeur omzoomd met een bult van aarde begroeid met gras. Capaciteit van opslagreservoir is beperkt. Slechts 120 kubieke meter, SONY DSC                     ongeveer drie keer het volume van mijn zwembad. De rechtlijnige vormen van het gebouw doen minimalistisch aan.
Het Bel Air gebouw is ook fraai qua vormgeving en heeft voornamelijk rond vormen. En perfect aan de buitenkant onderhouden. De ronde toren heeft een aantal kleine ramen die als ogen over de omgeving uitkijken. Ook de groene kleur past uitstekend. Capaciteit is 1000 kubieke meter.
SONY DSC                     Het laatste gebouw dat zowaar er bijna uitziet als een gewone woning met een mooi balkon staat net buiten het plaatsje Gurat.  Dit is een electriciteitsgebouw. Het staat wat verlaten langs de weg maar straalt allure uit. Het is iets minder goed onderhouden maar verschil tussen electra en water moet er zijn. Hieronder nog een video impressie van de drie gebouwen. 
 


 
 

Geen opmerkingen: