Pagina's

donderdag 18 april 2013

Zomers

Gisteren was het een zeer zomerse dag met een temperatuur tot 26C. Dus zonnebaden. En echt weer voor het zwembad. Maar dan niet om er Zwembad joop verkleindeen duik in te nemen maar om schoon te maken. Marjolijn had het al goed geraden dat de blauwe slang op de foto van een blog van enige dagen geleden bestemd was om het water uit het zwembad te pompen richting zijkant van mijn terrein. Met een kleine dompelpomp duurde het in totaal ruim 24 uur om het merendeel eruit te pompen. Het restant van het ‘algen’ water werd gehoosd. Maar nu is het zwembad leeg en kan de schoonmaak klus beginnen. Dat is een klus die niet onderschat moet lindeboomworden. Ik ga ook nog proberen de tegels te ontdoen van zwarte aanslag met een hogedruk spuit.

Het warme weer van de afgelopen dagen zorgt ervoor dat alles in TGV tempo tot bloei komt. De blaadjes aan lindeboom tussen bergerie en hoofdhuis kon je bijna per uur zien groeien. appelbloesemEn ook de bloesem aan de gesnoeide appelboom is prachtig aan het uit komen. Inmiddels werd de grond tussen zwembad en struiken voorbereid door Joosje voor het inzaaien voor een wilde bloemen tuintje. Inmiddels ben ik ook verlost van de metalen golfplaten die ooit eens dienst deden om het zwembad af te dekken in de wintertijd. Een Engelse wijnboer heeft ze vandaag opgehaald. Zonder ook maar een dank je wel vertrok hij weer. Ach ja …. maar misschien levert hij nog een paar flessen wijn af.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Aaaaaaaaaaaaaaaaaah!!! Det ser såååååå herlig ut!!!! Sukk fra nord

Anoniem zei

J.B.het is te zien dat de lente is begonnen,het leuke is de groengroei aan bomen en struiken.De algen-groei minder,maar je gaat het manhaftig te lijf.Het beloofd spic en span te worden.Wilde bloemen altijd mooi!Ik kom van de zomer graag bewonderen en ge nieten{het meeste werk is dan wel gedaan,toch ?] Groet en ga op de inglagen weg door,Neel.

Marthy zei

Ik help het je hopen wat die wijn betreft!