Pagina's

dinsdag 28 mei 2013

Huishaas

Het begrip huismus is wel bekend. Maar huishaas is daarentegen een nieuw fenomeen. Bij aankomst eergisteren avond op Les Cotes ontdekte HaasJoosje dat er een jong haasje zat tussen de plantjes in het perkje rondom de lindeboom. Het beestje bleef rustig zitten maar volgde met zijn bruine oogjes onze bewegingen. De volgende ochtend was de haas weer verdwenen. Maar gisteren avond zat de haas weer op dezelfde plek. Dus we heben een huishaas op Les Cotes.

De reis overigens naar Les Cotes van afgelopen zondag vanuit Gouda is perfect verlopen. Heerlijk rustig op de weg. Geen vrachtverkeer. Ook prima weer om te rijden. Na 12 uur stonden we op parkeer terrein in Aubeterre waar bij de Brasserie nog voor een lekker hap aan een tafeltje konden schuiven. Gisteren hebben we gebruik voor ‘klussen’ voornamelijk rondom het huis in de tuin. Grasmaaien met de Torro was goed mogelijk. Er was ook weer het gras trim werk. Joosje kon haar hart ophalen aan de tuin badrondom de bergerie. Ook de wilde bloementuin, nog niet erg tot ontwikkeling gekomen, werd ook gekuist.

Wim was gisteren ook van de partij. Op de veranda stonden netjes geordend de nodige restanten van het badkamer sloopwerk . Het oude bad, toilet en bidet etc. Alle nieuwe materialen waren geleverd door Merlin. Het oude bad is inmiddels verhuisd achter de hangkar en zal dienst doen als nieuwe stookplaats voor ‘vuil’. Claude is ook ingeschakeld voor wat stucwerk in de badkamer. Nu vandaag gaat dan de echte camper vakantie beginnen naar Portugal. Het weer zal er in ieder geval beter zijn.

Geen opmerkingen: