Pagina's

maandag 29 juli 2013

Vénez et Voyez Votre Église!

Venez CU‘Kom en zie uw kerk’ stond op een groot spandoek van de kerk in Saint Astie zo’n 50 km vanaf Les Cotes. Die slogan was gisteren middag toepasselijk. Niet omdat we zo geinteresseerd zijn in de kerk maar vanwege het slot concert van het 12de Barok festival. In deze kerk trad voor zo’n 300 bezoekers het Amsterdams Barok Koor en Orkest op. Uiteraard onder leiding van Ton Koopman, de maestro. De plaatsen die we gerserveerd hadden waren niet al te gunstig. We hadden het zijaanzicht op het orkest. Echter het podium waarop men zat was niet al te hoog. Het koor konden we beter zien. Gelukkig kon ik na de pauze in de preekstoel klimmen om wat video opnamen van bovenaf te maken. Het was een indrukwekkend concert dat bijna 2.5 uur duurde inclusief de pauze. En na het concert konden we heerlijk aanschuiven op het terras van het restaurant La Palombiere waar ik een tafel gereserveerd had. Uiteraard volle bak op het terras want menig ander concertbezoeker had het hetzelfde idee. Na een uitgebreid diner met een prima rode wijn uit Pauillac gebied van domaine Natalie de Rothschildt reden we huiswaarts door het allengs donkerwordende landschap. Daarmee was onze deelname aan het barok festival ten einde gekomen. Een mooie ervaring. Misschien wordt ik wel vriend van het festival. Voordeel is dan dat je kaartjes eerder kunt boeken en wellicht kun je ook beter plaatsen krijgen. En hieronder een laatste video impressie van het optreden met het Amsterdams Barok Koor en Orkest. Let ook op het eind. Er is even een korte stille pauze voordat het publiek klapt. In dat moment zie je de spanning van de gezichten van enkele koorleden verdwijnen. Ook het kleine schouderklopje van een koorzangeres bij een fluitist is heel fraai. Toevallig ontdekt bij monteren maar wel een mooi menselijk gebaar.
Het eerste gedeelte (Kom en Kijk) van de slogan op het spandoek van de kerk zou ook kunnen gehangen hebben op de locatie waar Joosje gisteren foto’s maakte. Op een prachtige heuvelachtige plek tussen Pillac en Verteillac waar een groot gebied vol stond met zonnebloemen. Daarom ook op de tenen en camera in de lucht om een aantal mooie plaatjes te maken. Dus dit was wat Joosje zag. Mooi toch?Uitzicht CU

3 opmerkingen:

Wim en Tineke Ellenbroek zei

Wat een mooie foto met die rollen. Hoort eigenlijk de Deuch nog is.

Anoniem zei

Leuk blog Joop. Was ook aanwezig bij het concert van Ton Koopman. Via Google je filmpje hiervan gevonden. Sta er nog op ook. Heb 6 weken in de buurt zomerwerk gedaan op nat. camping in Dordogne. Genoten van concert. Succes met je blog.
Hartelijke groet,
Hans W.

Hans Wijbrands zei

Hallo Joop,

Inmiddels heb ik ook een filmpje op mijn Flickr account geplaatst van het concert. Wellicht zie je jezelf nog in de nis zitten!
Zie hier de link: http://bit.ly/1fvAwop
Mvg.