Pagina's

maandag 26 augustus 2013

Belzagot circus

Op de zondagochtend markt in Aubeterre werd mijn aandacht getrokken door een affiche over het Belzagot circus in St. Laurent de Belzagot. De naam van het plaatsje alleen al klinkt als muziek in je oren. Eenmaal weer terug affichein Pillac realiseerde ik me in de namiddag dat het festival bijna al over was. Ofschoon het plaatsje op nog geen 10 km van Pillac ligt was ik er nog nooit geweest. Dus met gepaste snelheid naar het dorp dat zijn toegangswegen met hekken hermetisch had afgesloten. Een vriendelijk man opende toch voor ons het hek. Na parkeren werden we aangeschoten door een dame die zich afvroeg hoe we binnengekomen waren met een auto. Ze bleek uit Nederland te komen en notabene haar man had voor ons het hek opengedaan. Dus die kreeg er van langs (nee hoor, geintje). Dat maakte de uitleg wat makkelijker. Door de regen op die dag was het programma wat uitgelopen en konden we na het kopen van de entree kaartjes  nog een aantal uren genieten van het optreden een muziekgroep Blow di Vostok, van een theatergroep Les Silembloc  en een circus paardennummer in een romantisch jasje La partie de peche. Het is grappig om te zien hoe klassieke circus en clownachtig nummers in een ander jasje weer een genoegen zijn om naar te kijken.
ActOok de kleinschaligheid waarmee het festival was opgezet verdient een pluim. Het dorpje beschikte over een eigen eenvoudig amfitheater met een weids uitzicht op de natuur als decor.  En onze Nederlandse dame vertelde ook enthousiast over het grote aantal vrijwilligers die meewerkten. Ik heb heb wat hap snap shots gemaakt van de optredens om een indruk te geven. Blow di Vostok speelde vrolijke meeslepende muziek in een tent terwijl het wat regende. Les Silembloc was een komisch kwartet die in en uit kasten liepen. En de combinatie van acts en geluid van de Paardennummerdrummer-percussionist was een erg goede. Het paardennummer was kort maar zeker de moeite waard. Joosje haar hart voor paarden ging weer open nu zo’n mooi paard zo goed bereden zag worden. Rond negen uur waren we weer terug en werden we verwelkomd door ons eigen circus hondje Tia die hoog sprong om maar duidelijk te maken dat ze blij was ons weer te zien. Het leven is misschien wel een groot circus althans daar leek het gisteren wel op. Hieronder de video impressie van ons bezoek aan het festival.
Jullie hebben ook nog een video tegoed van het optreden van de Karpatz in Issigeac van afgelopen donderdag. Geniet van hun zigeuner muziek. Misschien wordt dit filmpje ook wel zo goed bekeken als die ik enige jaren geleden maakte van hun op het dorpsplein in Sarlat.
 

Geen opmerkingen: