Pagina's

woensdag 7 augustus 2013

Restaurant estafette

Inmiddels blijkt dat de reparatie van de auto van Jurgen en Josje niet zo vlot verloopt. De nieuwe dynamo is weliswaar tijdig afgelopen maandag aangekomen maar de monteur is nu met vakantie was het antwoord toen bleek dat het monteren niet was uitgevoerd. En gisteren kreeg Jurgen een wat gestresste werkplaatschef aan de telefoon die er kennelijk helemaal alleen Kantoorvoor stond in de garage. De verwachting is nu dat de auto einde van de woensdag gereed zal zijn. Cross your fingers! Maar we zitten niet bij de pakken neer. Inmiddels is mijn werktafel in de woonkamer omgedoopt tot de Franse dependance van Slateboard waar we met zijn drieen achter onze laptop zitten te ‘werken’ afgewisseld met gezellig ontbijten, bakkie doen met koek of gebak, genieten van rust, ruimte en vergezichten en af en toe een plons in het zwembad doen ter verkoeling en de vermaak. Verder het nodige video gebeuren als gemeenschappelijke factor tussen Jurgen en mij. En Tia is ook goeie maatjes met de gasten.
We zijn aan onze restaurant estafette begonnen. Afgelopen zondag was het startschot bij LaTaverne in Aubeterre. Het was er prima toeven en het smaakte heerlijk. Ik zal jullie alle details besparen maar de kip-curry met rijst en groente als hoofdgerecht buiten de kaart om was prima. Het estafette stokje werd overgedragen naar een uit etentje in Hotel de la France op het pleintje in Aubeterre. De nieuwe uitbaters hadden een vol terras. Naast het gebruikelijke vriendelijke personeel in de bediening nam nu een wat gestresste dame onze bestelling op. Na enige tijd kwam ze de bestelling nog eens verifieren. Ook namen we waar dat ze regelmatig liep te zoeken Bedieningwaar ze welke borden aan welke tafel moest uitserveren. Later bleek het de keukenchef en medepachter te zijn die nu inviel in de bediening. Een collega was uitgevallen vanwege verstuikte enkel, Het eten was er overigens prima. Niets op aan te merken maar het duurde dit keer allemaal iets te lang. De Engelse bartender liet ons echter genieten van zijn vrolijke stijl van bediening, kleding (zie foto) en communicatie. En zo werd het toch nog een gezellige late avond . Voor de derde estafette etappe werd een bezoek gebracht aan Le Citronnier in Riberac. Na de attente ontvangst konden we neerstrijken aan een tafeltje op het buitenterras. Josje ging weer voor twee tonijnheerlijke voorgerechten. Eerst voor gerookte zalm clafotis en daarna voor St. Jacobs schelpen met chorizo als spiesjes. Jurgen en ik storten ons na een voorgerecht op de gegrilde tonijn. De tonijn was prima a point toebereid en van goede kwaliteit. De aardappelpartjes in de schil mochten er ook zijn. Vlak voor het dessert brak onverwachts het onweer los. In een Titanic achtige aanpak werden de zonneschermen en parasols neergelaten en konden de gasten wat ingedikt verder aan hun maaltijd. De laatste ronde staat ons morgen te wachten met een bezoek aan een recent geopend lokaal restaurant Le Pitaud (mei 2013) in Palluaud. Het is een door de gemeente gestaureerd pand waar men een winkeltje en restaurant in heeft ondergebracht. Op die manier hoopt men een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in het kleine dorp. In een van de volgende blogs lezen jullie nog wel hoe de finish was Jurgen en Josjevan deze estafette. Het zal ongetwijfeld een nieuw record zijn dat viermaal op een rij uit eten gaan in zo’n gezellig team. Josje en Jurgen zouden bijna de ellende van de tijdrovende reparatie van hun defecte Volvo vergeten zeker bij zo’n prima glas Bordeaux wijn van het wijnhuis Andre Lurton. Elk nadeel heeft zijn voordeel.
En ter afsluiting hier al vast een videodessert. Een kort filmpje gemaakt door Jurgen met iPhone en gemonteerd op de muziek van een lokale artiest tijdens de zondagsmarkt in Aubeterre.

1 opmerking:

Wim en Tineke Ellenbroek zei

Op Les Cotes ook al "naturusten"?