Pagina's

woensdag 18 september 2013

Herfst in Pillac

Na 11.5 uur rijden stond ik weer bij het hek van mijn huis in Pillac. De rit met vertrek vanuit Gouda van rond 10.00 verliep soepel. Vlot door België. Haast geen files in Parijs en zeer rustig op de grote wegen. Het laatste stuk via Poitiers naar Angoulême is altijd wat lastiger in het donker en met garage deurregen. Het ruikt herfst hier in Pillac. Het ziet er herfstachtig uit. Het mais is aan het verkleuren. Het miezert gedurende de dag. Maar het is aangenaam nu in het huis. Snel het nieuwe kleed van Ikea onder mijn zit- en werktafel gelegd. De eerste nieuwe deur van de luiken van de garage is erin gezet door Wim. Het frame waarin de luiken hangen bestaat uit drie dikke balken. Ook het betonnen oprijgedeelte is nieuw over de volle breedte. Solide constructie dus.
Voor mijn vertrek ook nog langs geweest bij Edgar, Femke en Mats. Mats verwelkomde ons al bij de voordeur. Hij was net klaar met zijn favoriete bezigheid: helpen met stofzuigen. Verder liet hij ons de twee nieuwe poezen zien. De jonge katertjes genaamd Bruce en Leo zien er ontzettend lief uit. Ze zaten parmantig bij en achter elkaar als echte broertjes. Mats had uiteraard ook wel oog voor het kadootje dat hij van Joosje kreeg. Heel behendig en met groot geduld pakte hij het kado uit. Hij keek nog eens extra in het pakpapier of alles er wel uit was. Maar ook het in elkaar leggen van een Nijntje puzzel gaat hem vlot af. Hij slaat met zijn vuistje op de stukjes als het goed past. Het bezoek werd feestelijk afgesloten nog als een verlaat verjaardags kado aan Edgar door een bezoek aan eetcafé van Piet Pann. Een café dat al heel lang in Schagen zijn domicilie heeft. De bediening was er uiterst vriendelijk. En Mats genoot van zijn kindermenu frietjes, mini-frikadellen, appelmoes. En wij genoten weer van Mats. Zijn zelfstandig eten en lekker de frietjes breken en in de appelmoes dopen waren een groot genoot om naar te kijken. Daarna nog ff kiekeboe spelen. Een spel dat van generatie op generatie is gegaan en door zal blijven gaan. Wie kent het niet? Heerlijk toch om te zien hoe die manier het leven wordt doorgegeven. Geniet van de video waardoor jullie het bezoek mee kunnen beleven.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

J.B.misschien ten overvloede,maar kik nog even op de reactie van je blog van 16-9Uiteraard niet voor publicatie bestemdHier nu ook koud en nat,Groetjes,Nelemarie.

Anoniem zei

J.B.misschien ten overvloede,maar kik nog even op de reactie van je blog van 16-9Uiteraard niet voor publicatie bestemdHier nu ook koud en nat,Groetjes,Nelemarie.Lieve Mats!1

Marthy zei

Wat een leuk filmpje van je kleinzoon, Joop. Ik herken veel, heb zelf twee kleinzoons van ongeveer die leeftijd.