Pagina's

woensdag 2 oktober 2013

Het bos in

Gisteren begonnen met de (vijgen)boom in en vandaag dan een heel bos in Kastanjes plukkenom kastanjes te rapen. Afgelopen dagen hadden we al de nodige mensen zien rondlopen met tassen en stokken in de omliggende bossen. Nu vandaag er zelf op uit met schitterend herfstweer. In het nabij gelegen gehucht Servolles ligt een klein bos en op een van de doodlopende weggetjes lagen de kastanjes letterlijk voor het oprapen. Joosje was niet meer te stuiten en ging als een stofzuiger door het bos en vulde daarmee de nodige tassen, emmers en kartonnen dozen. Een aantal kennissen in Nederland zullen een portie krijgen de kastanjes om uit te pellen.

Inmiddels is de vijgen oogst van gisteren omgezet in vijf potjes vijgenjam en twee potjes vijgenVijgen compote chutney. Deze chutney is  ontstaan door het inkoken van vijgen, wijn en suiker (zie foto) tot een wat dikkere massa. Vanochtend de vijgenjam bij het ontbijt getest. Mmmmmm. En een dezer dagen middag zullen we de vijgen-wijn chutney proberen met blauwe schimmel kaas en/of vanille ijs. Een voorproefje  was al mmmmmm. Inmiddels lopen de verzoeken voor een potje Les Cotes-Pillac vijgenjam al binnen via sms of email :). Ook loonde het bij het huidige weer nog de moeite om het gras op Les Cotes te maaien. Het was al weer behoorlijk gegroeid sinds vorige week. Verder gaan de ligstoelen van de zomer na schoonmaken een dezer dagen de garage in voor een herfst-winter stop. En zo gaan we langzaam maar zeker over in een nieuwe fase in het buitenleven in Pillac.

Geen opmerkingen: