Pagina's

vrijdag 22 november 2013

Doet-ie 't of doet-ie 't niet

Doet-ie 't of doet-ie 't niet was een spelprogramma van Peter Jan Rens dat bij de VARA in 1988 begon. In de spelshow werd eerst een serie filmpjes met dezelfde situatie getoond, waarna één filmpje halverwege werd stopgezet. Aan de kandidaten werd vervolgens gevraagd over de persoon in het filmpje: "Doet-ie 't of doet-ie 't niet".
Daar leek mijn bezoek gisteren aan het ziekenhuis Joop operatieRijnland in verband met geplande knie operatie ook op. Na alle voorbereidingen was het dan zover om richting OK te gaan. Na het aanleggen van infuus kreeg ik te horen. Operatie uitgesteld tot begin avond  vanwege spoedgeval operatie en het ontbreken van een knienet. Knienet is de term die men gebruikt voor alle apparatuur nodig voor de knie operatie. Een vorig knienet was mogelijk niet steriel en de laatste was net gebruikt door een ander team. Dus terug naar zaal en maar lekker nuchter blijven. Je kunt je voorstellen voor zo’n culinaire lekkerbek als ik valt dat niet mee. Laatste maaltijd had ik de dag daarvoor om zeven boerenkool kleinuur ‘s avonds gegeten. Vervolgens kwamen ze op zaal ook nog boerenkool met worst uit serveren aan mijn  kamergenoten. Maar rond 17.30 opnieuw naar de OK. Net op het moment dat de anesthesist de verdoving voorafgaand aan de ruggenprik wilde gaan uitvoeren kwamen er weer twee spoedgevallen. Een keizersnee en hart probleem. Uiteraard kregen die voorrang. Weer terug naar zaal om nog te wachten op een definitief antwoord te wachten op de vraag ‘Doet ie (de orthopedisch specialist)  ‘t (mijn knie) of doet-ie ‘t niet?’. Om 21.00 kwam het verlossend antwoord. Hij doet het niet. Het zou nachtwerk gaan worden en dat werd terecht niet toegestaan door de eindverantwoordelijke van de OK. Dus vertrokken we met een ervaring rijker. Op naar de volgende opname van Doet-ie 't of doet-ie 't niet? Binnen twee weken is me beloofd.  En ook dat ie het doet! 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben benieuwd of het gaat gebeuren. Succces, geduld en tot spoedig met nieuwe knie. Carel PS ik had heel epistel gedicht maar dat was verdwenen voordat ik het juiste trucje door had.

Anoniem zei

Ben benieuwd of het gaat gebeuren. Succces, geduld en tot spoedig met nieuwe knie. Carel PS ik had heel epistel gedicht maar dat was verdwenen voordat ik het juiste trucje door had.