Pagina's

dinsdag 25 februari 2014

Snelheidsdetector op Julianabrug in Alphen

De Julianabrug in Alphen aan den Rijn is een belangrijke verbindings schakel tussen de beide zijden van de Rijn. Dagelijks rijdt er veel verkeer over deze brug. Ofschoon men sedert enige tijd een snelheidsbeperking van 30 30 km bordkm/uur heeft ingesteld blijkt het autoverkeer zich daar weinig tot niets van aan te trekken. De gemeente heeft plannen om de brug en het wegdek te vernieuwen. De gemeente hoopt daarmee de geluidsoverlast voor de omwonenden te beperken. Het aanleggen van een tunnel onder de Rijn waardoor er geen geluidsoverlast meer zou zijn is financieel niet haalbaar gebleken. Dus tot aan de renovatie van de JulianabrugJulianabrug zal de buurt het gebonk en geraas over de brug en aanvoerwegen moeten blijven accepteren.
Maar er is goed nieuws, In samenwerking tussen gemeente, Provincie en de landelijke politie is men sinds kort met een proef gestart notoire hardrijders over de Juliana brug aan te pakken. Een nieuwe innovatief detectie systeem (Detect & Eliminate) in het wegdek zorgt ervoor dat een van de slagbomen van de brug drastisch actie onderneemt bij het signaleren van een hardrijder. Deze week werd een eerste proef met het D&E systeem genomen. Ik kon bij toeval de test op video vastleggen. Uit de onderstaande video blijkt dat het D&E systeem zeer effectief werkt. De eerste resultaten laten zien dat het aantal te hard rijders met bijna 90% is gedaald. Landelijk invoering van het systeem zal mede afhangen van de uitkomsten van deze test in Alphen. Het D&E systeem is in samenwerking met Adobe after effects ontwikkeld.

1 opmerking:

Anoniem zei

J.B.wat heb jij gedegen onderzoek gedaan om de snelheids-duivels op de julianabrug tot de orde te roepen.Het resultaat:geweldig en zo geestig!!Van andere orde,wat plezierig,dat de thuisreis in zicht komt.Je benen[met nieuwe knie]weer onder eigen tafel te kunnen strekken.Niet voor niets:home sweet home op z'n Frans dan.Groet,Neel.