Pagina's

donderdag 3 juli 2014

Zijn gangetje

Het leven gaat hier zijn dagelijkse gang. Van al dan niet vroeg opstaan , variërend van 07.00 tot 09.30. Dan heerlijk op de veranda bijkomen in de aansterkende zon. Tia, de Noorse Parsson Russel hond zit dan ook bij te komen van haar nachtrust. Heerlijk douchen onder de regendouchekop en dan op pad naar bakker voor een pain cereal en proberen de verleiding te weerstaan om een lekker vruchtentaartje mee te nemen. Dan uitgebreid ontbijten met thee, verse geperste sinaasappel sap, gekookt ei en het stokbrood met beleg. Afruimen en dan doen we iets. Dat iets kan variëren van krant lezen, surfen op web, wat verder ervaring opdoen met Adobe Creative Cloud software of huishoudelijke klussen. Uiteraard in de ochtend  tijd voor een heerlijke Nespresso. Rest dag wat luieren bij het zwembad of binnen. Af en toe wat lekkers eten zoals vandaag een rijpe sappige meloen.  Meloen uitzichtBoodschappen doen is ook een nuttige en leuke bezigheid. In de avond koken of een favoriet restaurant bezoeken. De life line naar buiten is mijn blog, facetime, facebook of op bezoek bij een van de vele restaurantjes of Mats telefoonterrassen. Nu is ook het seizoen van culturele activiteiten weer op gang aan het komen. Dus alles gaat hier zijn gangetje. Maar soms komen er leuke onverwachtse verrassingen. Zo ook gisteren avond. Edgar, Femke en Mats (kleinzoon) belde. Mats maakte steeds duidelijk dat hij Tante Tasja (Natasja mijn dochter) eigenlijk wilde bellen. Hij brabbelde gezellig aan de  telefoon maar een echt gesprek voeren lukte nog niet. Maar het blijft een genot om dat lieve ventje te horen kletsen. Maar de verrassing is dat Femke en Edgar hun tweede kindje verwachten in Januari 2015. Dus ik word voor tweede keer Opa. Nou een mooier bericht kan je niet krijgen. Ik was er de hele avond beduusd van. En nog steeds borrelt het emotioneel binnen in mijn lijf. Dus ineens gaat het leven weer iets anders dan zijn gangetje.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

J.B.wat een blije mededeling komt uit Noord-hollandse dreven,wat zorgt dat voor een goed gevoel,PROFICIAT !Morgen maar een taartje kopen,er is nu zeker wat te vieren.Groet,Neel

Anoniem zei

Joop, ik lees nu pas je blog met het leuke nieuws van Edgar en Femke. Gefeliciteerd, groet Arienne

Marthy zei

Een wat late reactie Joop, maar gefeliciteerd met de aankondiging van je tweede kleinkind. Nieuw leven in de familie, een mooier bericht kan je niet krijgen.