Pagina's

zaterdag 20 september 2014

Etappes langs de Franse kust

Gisteren zijn we met de camper aangekomen in Carcans plage in Les Landes. We staan op het campergedeelte. In de afgelopen zes dagen hebben we ervaren hoe heerlijk rustig het is in het naseizoen. En bovenal waren het warme heerlijke zonnige dagen. Nu en komende dagen temperaturen tot bijna 30C. Onze reis begon met een camperplek in Nuncq Hauteville. Mooi aangelegd maar ook hier bleek dat de wifi niet werkte. Vandaar zijn we Normandië ingetrokken. Joosje bleef terecht hameren om de kleine wegen langs de kust te nemen. Het is een mooi gebied met  fraaie kustplaatsen veelal direct verboden voor campers om te parkeren maar zeer de moeite waard. We verbleven in Fecamp. Mooie camping boven op de rotsen met uitzicht op zee. We hebben daar de zon in de zee zien zakken. Helaas de GoPro camera opnamen mislukten wat.

Joop Fremand

Daarna verder naar Normandië. Richting Cherbourg. Heel anders qua landschap. Agrarisch maar met mooie zandstranden. Via een advies van een Duitse dame op de camping in Fecamp kozen we voor camping in Les Pieux. Schitterend. UIt je camper stappen en 50 meter lopen om op strand te staan. Wandelen en zonnen waren onze bezigheid. Ook uit eten. Op advies een vis restaurant in een klein haventje gekozen. Wat een deceptie. Niet te pruimen was het hoofdgerecht. Een blamage om zo kabeljauw te presenteren. Dus die krijgen nog een afbrander in Tripadvisor van mij persoonlijk :). Daarentegen was de derde etappe naar Mervant in de Vende een verademing voor wat betreft Fish &Chips. Op een steenworp afstand van een mooie camperplek bij het kerkhof had een Engelsman en zijn vrouw een   viskraam gezet bij de lokale kroeg.

Joop Fremand

Kabeljauw en chips besteld en gegeten op het prachtig terras aan achterkant van kroeg. Perfecte verse kabeljauw en aan tafel gebracht met een ruime lach en vastgelegd op een selfie. En heel veel bezoekers genoten van de late avondzon en hun gebakken visje. ‘s Morgens kwam de lokale plantsoen onderhouds ambtenaar langs om 5 euro op te halen voor de overnachting, Ik kreeg er nog een rekening voor ook. Dus we genieten in alle opzichten van onze Franse kust etappes.

Geen opmerkingen: