Pagina's

zondag 25 september 2016

De week van de vijgen

Het was een hele bedrijfigheid in de keuken van Les Cotes de afgelopen IMG_5101week. De vijgen productie draaide op volle toeren. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Als  ik mijn slaapkamer ‘s ochtends uitkwam dan kwam de zoetige vijgen geur je al tegemoet. Joosje heeft inmiddels vijgenjam, vijgenchutney en vijgen in rode wijn gemaakt. De glazen jampotjes waren niet aan te slepen. De hele voorraad aan potjes bij de SuperU is uitverkocht :). En nu draait de productie van gedroogde vijgen. In een daarvoor speciale droogtoren staan de vijgen in drie lagen doormidden gesneden tegen elkaar aan. Een warme luchtstroom zorgt ervoor dat langzaam maar gestaag het vocht aan de vijgen onttrokken wordt. Deze vijgen worden straks in de muesli genuttigd. Verder hadden we gisterenavond nog een culinair hoogtepunt door het bezoek aanIMG_5093 het nieuwe Italiaanse restaurant La Trattoria in St. Severin. Ik had al eens geprobeerd om daar te reserveren maar het restaurant zat steeds vol. Nu wat eerder gereserveerd en zo konden we om 19.30 op het buiten terras aanschuiven. Een zeer plezierige ontvangst door de eigenaar. Spreekt Frans en ook vloeiend Engels. Hij heeft met zijn vrouw Parijs en hun kantoorbaan verlaten voor dit restaurant avontuur. Zijn vrouw staat in de keuken die op de eerste etage is gelegen. Het eten gaat met een kleine liftje naar beneden. De kaart werd uitgebreid toegelicht. Keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts. Ook aandacht voor de vegetarier bij de aangeboden gerechten. Allemaal typisch restoItaliaans gerechten. Geen pizza op het menu. Hun aanpak onderscheidt zich duidelijk van de andere restaurants in de regio.  Onze eerste ervaring was uitstekend. Genoten van het eten op het buitenterras met sfeerverlichting. Ook de Siciliaanse wijn smaakte prima. Dus ook maar een mooie review geschreven op Tripadvisor. Zeker een restaurant om toe te voegen aan mijn favoriete locals voor aanstaande herfst en winter. En bij afrekenen gaf Joosje als waardering ook nog een potje eigen gemaakte vijgenjam. Dat werd op prijs gesteld met 3 zoenen op haar wangen door de eigenaar van het restaurant.

Geen opmerkingen: