Pagina's

maandag 10 juli 2017

De formatie is rond

Dat is even schrikken. Het zou nog maanden gaan duren en nu is het al zover. Ja hoor het betreft alleen de formatie van het Team de la Cuisine van het Festival. Vanmiddag heb ik de inloopmiddag van Cafe Pluche bezocht. Daar heb ik een aantal personen gevraagd of ze mee willen helpen om de catering op het Festival de Musique Entrecote te wijn1en2verzorgen. En dat willen ze. In totaal zullen vijf vrouwen mij helpen. Ze hebben allemaal ervaring met deze aktiviteiten bij Cafe Pluche. Volgende week bespreken we verder wie wat maakt en hoeveel. En daarmee is dan een laatste belangrijk stap gezet. Inmiddels proeft Joosje af en toe een wijntje bij het eten. Op die manier selecteren we een aantal witte en rode wijnen die geschonken gaan worden op het Festival. De linker fles op de foto is een Chardonnay uit het Charente gebied genaamd Elisabeth. De rechterfles is een Bordeaux wijn met een gouden medaille uit 2016 gekregen op een beurs in Lyon. De wijn is afkomstig van Chateaux Les Fermenteaux. We kopen per soort maar een stuk of vijf flessen zodat we een grote variatie kunnen aanbieden. Dat leek ons leuker dan uitsluitend de rode wijn van Marliekehet merk Entrecote. Marlieke (zie foto gemaakt door Mevrouw Kiek), een van de Ukuladies, die me helpt bij de organisatie heeft voor de leden van Rivers en Ukuladies een leuk draaiboekje gemaakt met alle informatie die van belang is voor hun. Ze gaan nog op de markt in Riberac en Montmoreau St Cybard spelen. Ook hebben de Ukuladies nog een optreden in een bar in Verteillac. Dat hebben ze overgehouden van hun optreden van vorig jaar op het marktplein. Josje en Jurgen brengen superverse AH stroopwafels mee om als Hollandse lekkernij bij de koffie te gaan fungeren. We hebben de beschikking over twee nespresso machines. Verder hebben wij zelf al ongeveer acht kilo Stolwijkse pittige boerenkaas meegenomen voor het Holland gevoel.

Geen opmerkingen: